torstai 5. helmikuuta 2015

12 Monkeys

http://putkinako.blogspot.com/2015/01/12-monkeys.html
Vuonna 1995 Terry Gilliam ohjasi 12 Apinaa -elokuvan, jonka pääosissa nähtiin mm. Bruce Willis ja Brad Pitt. Elokuva kertoi vangista, joka lähetettiin ajassa taaksepäin estämään ihmiskunnan melkein sukupuuttoon tappaneen viruksen leviämistä. 20 vuoden jälkeen on leffasta tehty televisiosarja.




Sarjasta ei kovin montaa jaksoa ole vielä tullut, mutta pelkän pilotin perusteella sarjassa on paljon potentiaalia. Tarina käynnistyy juurikin kuten elokuvassa: tulevaisuudesta lähetetään vanki, James Cole, estämään viruksen leviäminen. Tohtori Cassandra Railly on nainen, jonka oletetaan olleen avainroolissa viruksen kehityksen suhteen. Hänen kautta Colen on selvitettyä todellisen mastermindin, Leland Gonesin, sijainti. Pistettyään Lelandin nukkumaan kalojen kanssa, selviää Colelle, että Goines ei ollutkaan kaiken avain. Salaperäisellä 12 apinan armeijalla on huomattavasti suurempi vaikutus tulevaisuuden apocalyptisiin tapahtumiin.

Sarja etenee reipasta tahtia eteenpäin ja taphtumat rullaavat ilman turhia pysähdyksiä. Henkilöhahmojen paikat sarjassa saadaan nopeasti kohdilleen eikä esimerkiksi Colen tarvitse turhan kauan todistella olevansa aikamatkustaja. Tätä olisin toivonut myös parinkymmenen vuoden takaisessa elokuvassa. Tehosteet ovat mukavasti tehty ja näyttelijätyö on tasaisen hyvää. Jatko näyttää paremmin, miten näytttelijätyö edistyy. Pilotti päättyy loistavasti 12 apinan armeijan "paljastumiseen" ja jätti ainakin minulle pinen cliffhanger-lopetuksen, joka kirvoittaa halua nähdä heti seuraava jakso.

Mikäli sci-fi on sinun juttusi ja tykkäät aikamatkustus-teemasta sekä maailmanlopun torjuntataistelusta, on tämä sarja juuri sinua varten.

- Kuju


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti