sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Storm of the Century (1999)

  Kolmiosainen TV-kauhutrilleri vuodelta -99. Pieneen saarikylään luvataan suurta lumimyrskyä, joka luultavasti katkoo yhteydetkin sisämaahan. Aika otollinen tilanne kaikelle pahalle tapahtua. Paikalle saapuukin saaren asukkaille tuntematon mies Andre Linoge, ja antautuu poliisille murhasta epäiltynä.


  Kansikuva, Bäm! Stephen King in your face! Stephen King isommalla fontilla kuin itse minisarjan nimi. Steffen kirjallisuuteen perehtyneet tietävätkin, ettei minisarja perustu aikaisemmin kirjoitettuun novelliin tai romaaniin, vaan suoraan Steffen itsensä kirjoittamaan screenplayhin. Screenplay myöhemmin julkaistiin kuitenki kirjana.

  Erona yksittäiseen elokuvaan tai yksittäisen sarjan jaksoon Storm of the Centuryllä on se, että se on tarpeeksi pitkä luomaan seesteistä jännitystä, sillä on selvä loppu, eikä Sam ja Dean saavu pelastamaan saarelaisten helvetillistä päivää. Toisaalta budjetti on rajannut filmatisointitason niin, että kameratyöskentely ja näytteleminen ovat samalla keskinkertaisella tasolla. Lavastus taas on onnistunut ja jokainen tarpeellinen kuva ollaan uskottavasti saatu aikaan. Suurimpana poikkeuksena mainittakoon päähenkilö Andre Linogen näyttelijä Colm Feore. Siinä oli viimeisen päälle uskottava näytelmän pahuus.

  Give me what I want and I´ll go away... No ota tästä kolmiosainen minisarja! Voidaan suositella vanhan liiton kauhujännärien ystäville. Pituudellaan se on oiva synkän illan ja yksinäisyyden kompensoija.

7/10
-Ipe











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti