torstai 22. tammikuuta 2015

Marvels Agent Carter

http://putkinako.blogspot.com/2015/01/marvels-agent-carter.html
Marvel tuo jo toisen sarjan missä ei ole yhtään firman supersankareita, outoa sillä se on oikeastaan mistä Marvel on kuuluisa. Ensin tuli Agents of Shield joka jatkoi Avengers elokuvan tarinaa joa painotti juonellaan Coulsoniin ja koko Shield settiin. Coulson kuoli Avengereissa ja se oli tietysti vetonaula koska kaikkia kiinnosti mitäs Philille oli tapahtunut. Agent Carterissa nimestä arvaten keskitytään Carteriin joka oli Captain Americassa se hottis mummo jota se ei painanut sota-aikana....


Sarja lähtee liikkeelle kun kiiltokuva poika Capteeni tippuu Hydran koneella lätäkköön ja jäätyy sinne odottamaan lisää turhaa ruutuaikaa. Stark ja Carter ovat koneessa ihan et "voi paska". Sota on ohi ja hydra kukistettu natsien kanssa, eikö pitäisi olla kivaa kun rauha on laskeutunut maaha. Ei ole! Kun miehet palasivat euroopasta ja muilta sotakentiltä saivat naiset taas kuulla kunniansa ja erittäin pätevä Agentti Carter joutui taas sihteerin rooliin. Stark oli sodassa sankari kun teki nynnystä Stevestä lihaskimpun ja auttoi muutenkin hyviksiä voittoon, nyt asiat on vähän toisin. Kuten historia kertoo alettiin tuolloin etsimään myös kommareita natsien kanssa ja tässä sarjassa vähän annetaan ymmärtää että tässä olis nyt sellanen juttu myös. Starkin varastoon on murtauduttu ja sieltä on viety paljon kamalaa tavaraa jota ei ole edes tarkoitettu amerikan käytettäväksi.

Carter lähtee etsimään tekijää ja häntä auttaa Starkin hovimestari Jarvis, heh heh :D.
Asiat alkavar rullaamaan ja juoni tihenee kun "bad babies" teknologiaa löytyy pahiksilta, kuka on varastanut kaikki Starkin pommit. Miksi mykät jätkät kirjoittaa kirjoituskoneella ja odottaa vastausta kuin syntinen kirkossa ja mikä oikein on "Leviathan".

Sarjassa näkyy paljon porukkaa muissa ABC:n sarjoissa ennen nähtyjä näyttelijöitä jotka osaavat homman. Jarvis on hauska vähän Jeevesiä muistuttava herrasmies. Agent Carteria näyttelevä Hayley Atwell on aivan mahtava, hän loistaa sarjassa olemuksellaan ja komiikallaan, nam.

Suosittelen ihan kaikille! Production value on yhtä korkea kuin Marvel leffoissa ja mis-en-scene toimii kuin BBC pukudraamoissa. Joissain kohtaa tulee ehkä hieman liian J.J.Abrams fiilis juonen kulussa ja tehosteissa varsinkin Fringe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti