torstai 5. maaliskuuta 2015

True Detective (2014, S01)

http://putkinako.blogspot.com/2015/03/true-detective-2014-s01.html

9/10


True Detective (2014, S01)

Matthew McMikäVitunLie ei todellakaan kuulunut lempiukkeleihini. Sellainen texasrangerin ja sulavan elostelijan hahmottuma aiheuttaa kateutta ja sitä kautta epämieltymystä. 
Woody Harrelson taas on kaikkien lempisetä. Ennenkin yhteistyötä tehneiden Matthewin ja Woodyn kemia pelaa pirun hyvin, liekö syy molempien Texas-taustaisuus. Sarjassa taas rationaalisen erakkoateistin ja perhe-elämää viettävän kristityn yhteistyö ei ole aivan orvokkien istuttelua. 

Ensimmäisessä tuotantokaudessa on kahdeksan tunnin pituista jaksoa, eikä siinä ole yhtään liikaa. Vakavan varmasti etenevä juoni ja näyttelytyö jättää jopa harmin, ettei lisätuotantoa ole vielä ilmestynyt. Matthewin vuorosanat, jopa monologit, ovat joka jaksossa odottamisen arvoinen huvitus. Mainittakoon vielä sarjan aloittavasta helvetin hyvästä avausraidasta, joka saattaa melankolisuudellaan katsojan aina jälleen takaisin murhamysteerin pariin. 

Sarja kertoo kahdesta murhamysteeriä tutkivasta etsivästä. Murhan selvittäminen ei käy helposti, varsinkaan kun molemmat kärsivät hieman epätasapainosesta elämäntilanteestaan. 

Sarjaa suositellaan hieman harmaan väristen laatujännärien ystäville. Ja jos Matthew ei ole aiemmin miellyttänyt näyttelijänä, tämä on tuotantoa joka saattaa muuttaa mielipiteesi. 

-Ipe-





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti